Over mij – Mijn sport activiteiten

Mijn sport activiteiten

Mijn sport activiteiten zijn best wel divers en een beetje “anders”
Sinds 2011 sport ik bij sportschool BodyMove in Stiens waar ik woon.
Hier ben ik +/- 5 x per week actief met Fitness, Calisthenics (lichaamsgewicht fitness) en extreme cardio.
Ik train the liefst in supersets waarbij ik een fitness oefening doe gevolgt door een calisthenics oefening zoals optrekken en opdrukken.

Binnen de sportschool krijg ik wel eens vragen, waarom ik “anders” train dan de reguliere sportschool activiteiten zoals fitness en groepslessen.
Mijn grote motivator is het trainen voor Mudruns, die ik het liefst 2 x per jaar doe, in wedstrijdvorm of groepsverband.
(Zie andere foto)
Oh, en +/- 3 maanden voor een Mudrun ga ik zondags ook joggen in de afstand welke nodig is voor een komende Mudrun,
variërend van 5 tot 10 km. Mogelijk is het mijn leeftijd, maar als ik meer dan 10 km ga joggen, dan krijg ik last van mijn heupen. Dus doe ik wat mijn lichaam aan kan.

Op deze 1e foto compilatie zie je een Functioneel Trainings Station (FTS 360) bij andere sportscholen ook wel Synergy 360 workout station genoemd. Hier heb ik 2 x per week extreme cardio training in groepsverband. Wat je in één uur normaal met fitness verbrand aan caloriën, dat doe je hier in een half uur, nonstop zonder pauze. Zééééér effectieve training, en vult de conditie aan voor joggen.


Het lopen van Mudruns vind ik machtig welke op de 2e foto compilatie te zien is. Jezelf uitdagen om iedere obstakel succesvol uit te voeren, daar ga ik voor. Soms in wedstrijd vorm dat je op tijd loopt, of in groepsverband waarbij je elkaar helpt, de obstakels samen te overwinnen.

Voor mij is het plaatje compleet, een gezond lichaam krijg je door een gezonde levenswijze dmv: Goede voeding (70%) en regelmatig sporten (30%) en met de juiste mindset als finishing touch. En ja, ik vind een beetje extreem sporten erg leuk.. 🙂

Deze website gaat over een gezonde levensstijl waarbij ik op deze pagina laat zien dat ik er niet alleen over vertel, maar dat ik er ook naar leef. Tuurlijk, mijn manier van sporten zal niet iedereen aanspreken, daar gaat het niet om. Waar het wel omgaat is dat je een EIGEN gezonde levenstijl ontwikkeld dat bij JOU past, in zowel je voeding als sport activiteiten….

 

Mijn lichaamsveranderingEn natuurijk ook een foto hoe mijn lichaam veranderd is van een bolle buik naar een strakke buik. Zo zie je maar wat 70% gezonde voeding en 30% sporten zal doen met je lichaam. Zelfs op oudere leeftijd! (Ik ben van 15-08-1960)

Dus de excuus van: “Tja, je moet maar accepteren dat je buik groter is wanneer je ouder wordt” gaat echt NIET op…
Het is puur een MINDSET, hoe je uiteindelijk er uit komt te zien, Buyaaaah..!!!